Årsrapport

Jag har haft mycket och tänka på den senaste tiden och därför har arbetet för organisationen lagts lite på hyllan. Men nu är årsrapporten klar och det är dags att skicka ut den till de organisationer som vi har samarbetat med. Här kommer en liten sammanfattning av årets händelser:

 

Den 26 februari blev HEC godkänd som en nationell frivillig organisation av Senior Divisional Officer i Mezam Division och under augusti månad fick vi tillstånd att arbete med både primary och secondary schools i Mezam Divison. I oktober ansökte vi även om samverkan med National Commission on Human Rights and Freedoms.

 

Vi är tolv personer som har arbetat aktivt inom organisationen under årets gång och på kort tid har HEC blivit känd bland befolkningen i Bamenda.

 

HEC har under hösten besök 15 skolor i Bamenda och nu finns det fem etablerade mänskliga rättigheters klubbar med 10-60 aktiva medlemmar i varje, fyra skolor där klubbar är på väg att startas upp och sex skolor som tyvärr inte har visat ett gediget intresse för programmet.

 

Förutom att undervisa om de mänskliga rättigheterna i skolor har HEC anordnat en presentation om kvinnors rättigheter för en kvinnogrupp, en kortare presentation om de mänskliga rättigheterna för poliser samt en två timmars workshop om de mänskliga rättigheterna och korruption för militärer i Bamenda.

 

Programmet har finansierats av donationer från privatpersoner i Sverige. Material har skänkts från United Nations Centre for Human Rights and Democracy in Central Africa (the Centre) i Yaoundé.

 

De klubbar som har fungerat bäst under hösten är de där det har funnits ansvariga lärare. Många har visat ett intresse för de mänskliga rättigheterna men de flesta har ingen kunskap om det. Vår tanke för det kommande året är att istället för att vi ska gå ut i skolor och utbilda elever vill vi ha ett seminarium för alla ansvariga lärare så att de kan förra informationen vidare i respektive skolor. Det finns även tankar om att starta upp ett datorprojekt då vi tror att kunskap om datorer är viktigt för landets utveckling.

 

Jag vill passa på att tacka alla som har stötta oss genom året, både de i Sverige som har skänkt pengar och visat ett stort intresse för det vi gör samt de människor som vi har samarbetat med i Kamerun. Ni är underbara! Om någon är intresserad av att läsa vår rapport så finns den nu tillgänglig, dock endast på engelska. Donationer och idéer välkomnas inför det nya årets utmaningar. Kontakta oss gärna via: [email protected]  


RSS 2.0