Nedräkning

Två månader kvar till avresa och det är mycket som ska planeras och ordnas.

 

Jag har börjat skriva på det som jag ska föreläsa om när jag kommer tillbaka till Kamerun och inser värdet av att ha kvar gammalt studiematerial. Mycket sitter i ryggmärgen men ibland behöver minnet friskas upp en aning. Känns som om jag nu kan läsa böckerna med andra ögon och lättare koppla teori till praktik.  

 

Inbjudningarna till workshopen är gjorda och ska snart delas ut. FN har lovat oss utbildningsmaterial som kommer att kunna hämtas på deras kontor i Yaoundé när vi kommer. Vi letar fortfarande efter en bra men inte alltför dyr lokal men bitarna börjar mer eller mindre falla på plats.

 

Vi saknar dock fortfarande några saker som kanske du kan hjälpa oss med?

 

-          Bärbara datorer (begagnade men funktionella)

-          En projektor

-          Hjälp att trycka t-shirts och broschyrer

 

Kontakta oss via: [email protected]


Kamerun 2013

Biljetterna är bokade, vi åker till Kamerun i januari!

 

Lyckan är obeskrivlig. Jag har längtat länge och äntligen ska jag få åka hem igen. Jag är ganska bra på att leva här och nu men saknaden av livet i Kamerun, familjen och vännerna där, finns med mig varje dag.

 

Att få komma ner och fortsätta mitt arbete för HEC är också något som jag ser fram emot. Jag har jobbat mycket med det administrativa under tiden jag har varit i Sverige men längtar efter att ge mig ut i fält igen, det är ju det som mitt hjärta brinner för!

 

Tack vare två lyckade välgörenhetsloppisar samt ett bidrag från Skolberga HVB finns det nu möjlighet att fortsätta undervisa om de mänskliga rättigheterna i Kamerun. Vi kommer att börja år 2013 med workshop för lärare, gamla som nya samarbetspartners, och hoppas på att kunna ha kontinuerliga utbildningar framöver. Men för att detta ska bli möjligt måste vi ha fler som vill stöttar HEC’s arbete.

 

Jag har även planer på att ta fram nytt material som kommer att kunna användas i utbildningssyfte och söker nu stipendium för att kunna utveckla min ide.

 

Det kommer att finnas mycket att göra när vi kommer ner till Kamerun men vi jobbar emot tiden och eftersom vi bara kommer att kunna vara där i sex veckor så får jag vara glad för det lilla vi hinner med.

 

Att få ta del av början på ett nytt år med HEC, umgås med familjen, träffa vänner och bara vara är det jag längtar efter just idag.


RSS 2.0