Bamenda

Mycket har hant den senaste veckan.
 
Vi lyckades ta oss till United Nations Centre for Human Rights and Democracy in Central Africa nar vi var i Yaounde men eftersom ansvarig for dokumenten inte var tillganglig sa fick vi inte tag i bockerna som vi vantar pa. Vi fick dock med oss 20 kopior av the Universal Declaration on Human Rights.
 
Efter en lang bussresa kom vi till Bamenda och har haft fullt upp sedan dess. Forsta kvallen var vi ute med vanner och det kandes precis som vanligt, som om vi inte ens hade varit borta.
 
I fredags tog vi oss till en by langt upp i bergen for att delta vid en tradionell begravning. Det var mat, dricka, musik, dans och manga fina motten. Mannen som gatt bort var en slakting till Clive som pa vart brollop gav oss en hona. Nu fick vi en hona igen, av en av mannen i byn, men denna gang fick Clive's morbror ta hand om den.
 
I lordags hade vi var efterlangtade workshop och jag kan inte vara annat an nojd. Det gick som pa rals och alla deltagare vara mycket tacksamma och glada over att fa ta del av den information som vi hade. Vi hade aven manga givande diskutioner.
 
En pojke kom till workshopen for att beratta om sina egna erfarenheten av manskliga rattighets krankningar. Han blev oskyldigt anklaga for stold och holls haktad under tre dagar. I dessa tre dagar satt han bunden till armar och ben i en cell och blev slagen av poliser. Nar dom hade hittade den skyldige slappte dom pojken. Han hade da missat ett viktigt prov i skolan men skolledning lat honom inte skriva om provet trots att det hade vissat sig att han var oskyldig och haktad helt i onadan. Fruktansvart!
 
The Nationat High Commissioner on Human Rights and Freedom var ocksa narvarande under workshopen och jag tror att vart sammarbeta med honom kommer att kunna utvecklas.
 
Efter workshopen var vi trotta och sondagen blev precis som en sondag i Kamerun ska vara. Vi tvattade klader pa morgonen, laste och sov en timme till, at lunch hos Clive's morbror och handlade lite pa marknaden pavagen hem. Min van Injoh till oss pa eftermiddagen och vi lagade mat och pratade medan Clive akte till stadion for att kolla pa fotboll. Pa kvallen kom regnet och det blev tidig sanggang eftersom det inte finns mycket att gora har nar det regnar.
 
Ni kanske undrar varfor det regnar under torkan!? Det gor vi med!! Regnet brukar inte falla forran i mitten av mars men sedan vi kom till Bamenda har det regnat varje dag. Klimatforandringarna syns i alla delar av varlden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0